Egelie Elektrotechniek is specialist

Met zonne-energie draagt u bij aan de ontwikkeling van duurzame energie én u bespaart op uw energierekening. Wij zijn ervan overtuigd dat zonne-energie de toekomst heeft en ons kantoor draait dan ook sinds september 2011 volledig op zonne-energie. Zo dragen wij ons steentje bij aan een beter milieu.

Laat de zon maar schijnen

De zon geeft u letterlijk energie. Met zonnepanelen op het dak van uw huis kunt u zelf makkelijk stroom opwekken. Men noemt ze ook wel PV-panelen, naar het Engelse begrip Photo Voltaic energy. Het systeem maakt gebruik van de omzetting van licht naar spanning. Zonnestroompanelen zijn dus andere zonnepanelen dan collectoren van een zonneboiler.

Euro rol

Opbrengsten en Besparingen

Net als bij spaarlampen wordt het vermogen van zonnepanelen uitgedrukt in Watt. Het vermogen van een pv-paneel wordt uitgedrukt in Watt-piek (Wp). Dit is de theoretische opbrengst van het zonnepaneel onder ideale omstandigheden. Deze ideale waarde wordt in Nederland bijna nooit behaald. Om de werkelijke opbrengst van een paneel te berekenen wordt daarom uitgegaan van een opbrengst van rond de 80%. De opbrengst van een pv-systeem wordt uitgedrukt in kWh. Eén Watt piek levert in Nederland dus ongeveer 0,8 kWh op. Een pv-systeem van 600 Wp levert dan circa 480kWh per jaar aan stroom op.

Rendement

De terugverdientijd van een gemiddeld pv-systeem met een normale opbrengst ligt rond de 10-12 jaar. De afgelopen jaren is de stroomprijs jaarlijks met ongeveer 8% gestegen. Als de stroomprijs nog verder stijgt wordt de terugverdientijd natuurlijk korter. De terugverdientijd is mede afhankelijk van de werkelijke opbrengst van uw systeem. De opbrengst is weer afhankelijk van de ligging en hellingshoek van uw dak en de ligging in het land. De optimale situatie is een huis gelegen in het westelijk deel van Nederland met een dak richting het zuiden en een hellingshoek van 30 graden. De levensduur van een pv-systeem bedraagt 25 jaar. Nadat u deze hebt terugverdiend, maakt u dus pure winst! Dit kan op den duur in de enkele honderden euro’s per jaar lopen

Hoe werken zonnepanelen?

Een PV-systeem bestaat uit zonnepanelen, een omvormer en elektriciteitskabels. Het principe is heel simpel: het zonnepaneel bevat zonnecellen die uit twee lagen silicium bestaan en die zonlicht omzetten naar elektriciteit. Het systeem werkt helemaal zonder bewegende delen.

zonne-panelen

Persoonlijk advies over zonnepanelen

Wij komen graag bij u langs want iedere situatie is anders!

Bent u geïnteresseerd in een eigen, duurzame energievoorziening voor uw huis, bedrijf of instelling? U bent verzekerd van deskundig, eerlijk, persoonlijk en duurzaam advies op het gebied van zonne-energie. Wij adviseren, installeren en verkopen hoogwaardige zonnepaneel systemen.

Neem contact op

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Typ uw zoekwoorden en druk op Enter om te zoeken